Грибна солянка на зиму з томатним соусом – незамінний варіант для тих, хто обмежений у часі. Таке блюдо чудово впишеться в повсякденне меню, крім того, його не соромно запропонувати гостям. Для того, щоб страва була максимально смачним, при виборі інгредієнтів віддавайте перевагу свіжим лисичкам і овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички свіжі – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 200 гр.
- Часник – 4 головки
- Батат – 200 гр.
- Гвоздика – 3 бутона
- Масло рослинне – 50 мл
- Цибуля-шалот – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з лисичками з томатним соусом на зиму. Для початку займемося підготовкою лисичок. Їх необхідно ретельно перебрати і промити.
У тому випадку, якщо вам попалися досить великі лисички, розрізаємо їх навпіл. Дрібні гриби можна залишити цілими.
Моркву і батат нарізаємо соломкою. Цибулю, очищений від лушпиння, нарізаємо півкільцями, часник також очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо. Всі підготовлені овочі кладемо на розігріту сковорідку, попередньо политу олією. Все обсмажуємо протягом трьох хвилин.
Через кілька хвилин на сковорідку до овочів додаємо лисички, туди ж вливаємо 50 мл води. Отриману масу тушкуємо під закритою кришкою до готовності.
Тим часом в окрему ємність викладаємо томатну пасту, заливаємо 50 грамами чистої води і все перемішуємо.
Наступний крок – вміст сковорідки перекладаємо в сотейник, заливаємо все томатною масою, туди ж додаємо цукор, сіль і залишилися спеції. Все перемішуємо і тушкуємо до готовності. За кілька хвилин до готовності в сотейник вливаємо оцет і рослинне масло, потім доводимо масу до кипіння і знімаємо з вогню.
Грибна солянка готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані банки і закатати кришками.
Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Як готувати лисички - рецепти