Солянка вийде тим смачніше, чим наваристее буде бульйон, в який закладаються інші продукти. Спочатку солянку або, як правильніше називати цей суп, в селянку, додавалися будь-які залишки від домашніх копченостей, ковбас і так далі, звідси вона і отримала свою назву – збірна. Ви можете додати у такий суп будь-які м’ясні вироби, які встрется вам у продажу. І чим більше всяких різних м’ясних страв буде включати ваша соляночка, тим краще і ароматні вона буде в результаті. Швидкий варіант м’ясної солянки допускає варіння готових м’ясних виробів не на бульйоні, а на воді.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Яловичина або Свинина – 350 гр.
  • Копчена ковбаса – 250 гр.
  • Шинка – 250 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Маслини – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 0.5 склянки
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати м’ясну солянку збірну по-домашньому, зваріть м’ясний бульйон зі свинини або яловичини, за смаком додаючи туди всілякі коріння і приправи, щоб він вийшов як можна ароматніше і смачніше.

Цибулю очистіть і наріжте на четвертинки кілець.

наріжте Соломкою огірочки, подрібніть таким же способом і всі ваші копчені та варені м’ясні вироби. Сосиски наріжте кружальцями.

На розігрітій олії до рум’яного кольору обсмажте цибулю.

До цибулі додайте м’ясну нарізку, посмажте всі разом, а потім додайте огірки і також посмажте ще 2 хвилини.

Потім томатну пасту додайте в зажарку і обсмажуйте всі разом під кришкою ще кілька хвилин.

Коли м’ясо в бульйоні звариться, його потрібно вийняти і нарізати дрібно.

Потім поверніть м’ясо в бульйон, а потім додайте туди ж і вашу мясоовощную засмажку.

У бульйон додайте маслини, можна і розсіл від маслин.

Підсолити суп і поперчіть за смаком.

Дайте солянці закипіти, потім поваріть всі разом пару-трійку хвилин і дайте супу настоятися під кришкою 15 хвилин, вимкнувши вогонь.

Подавайте солянку в порційних тарілках, присипавши рубаною свіжої зеленню, додавши сметану і лимон.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з ковбасою Солянка з маслинами Солянка з свининой Солянка з сосисками Солянка з томатною пастою Солянка з яловичиною і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична