Солянка вийде тим смачніше, чим наваристее буде бульйон, в який закладаються інші продукти. Спочатку солянку або, як правильніше називати цей суп, в селянку, додавалися будь-які залишки від домашніх копченостей, ковбас і так далі, звідси вона і отримала свою назву – збірна. Ви можете додати у такий суп будь-які м’ясні вироби, які встрется вам у продажу. І чим більше всяких різних м’ясних страв буде включати ваша соляночка, тим краще і ароматні вона буде в результаті. Швидкий варіант м’ясної солянки допускає варіння готових м’ясних виробів не на бульйоні, а на воді.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Яловичина або Свинина – 350 гр.
- Копчена ковбаса – 250 гр.
- Шинка – 250 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Маслини – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лимон – за смаком
- Сметана – за смаком
- Масло рослинне – 50 мл
- Огірки солоні – 2 шт.
- Розсіл огірковий – 0.5 склянки
- Томатна паста – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати м’ясну солянку збірну по-домашньому, зваріть м’ясний бульйон зі свинини або яловичини, за смаком додаючи туди всілякі коріння і приправи, щоб він вийшов як можна ароматніше і смачніше.
Цибулю очистіть і наріжте на четвертинки кілець.
наріжте Соломкою огірочки, подрібніть таким же способом і всі ваші копчені та варені м’ясні вироби. Сосиски наріжте кружальцями.
На розігрітій олії до рум’яного кольору обсмажте цибулю.
До цибулі додайте м’ясну нарізку, посмажте всі разом, а потім додайте огірки і також посмажте ще 2 хвилини.
Потім томатну пасту додайте в зажарку і обсмажуйте всі разом під кришкою ще кілька хвилин.
Коли м’ясо в бульйоні звариться, його потрібно вийняти і нарізати дрібно.
Потім поверніть м’ясо в бульйон, а потім додайте туди ж і вашу мясоовощную засмажку.
У бульйон додайте маслини, можна і розсіл від маслин.
Підсолити суп і поперчіть за смаком.
Дайте солянці закипіти, потім поваріть всі разом пару-трійку хвилин і дайте супу настоятися під кришкою 15 хвилин, вимкнувши вогонь.
Подавайте солянку в порційних тарілках, присипавши рубаною свіжої зеленню, додавши сметану і лимон.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з ковбасою Солянка з маслинами Солянка з свининой Солянка з сосисками Солянка з томатною пастою Солянка з яловичиною і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична