Сьомга, лимон, оливкова олія і зелень – це ідеальна комбінація. Рибка з таким маринадом завжди виходить смачною. Перед запіканням сьомги на мангалі рекомендуємо все ж змити маринад, щоб шматочки зелені не горіли, і рибка румянилась красиво. Всі подробиці – в рецепті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга – 700 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 1 шт.
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 5 – 6 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сьомги в лимонному маринаді на мангалі? Сьомгу чистимо, ретельно промиваємо, видаляємо голову, плавники, хребет і розбираємо на філе. Обсушуємо. Розрізаємо отримане філе на смужки шириною в сім-вісім сантиметрів. Видимі кістки витягуємо.
В окремому посуді готуємо маринад. Лимон моєму гарячою водою для посилення сокоотделенія, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік у ємність. Петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник. Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Кладемо в ємність до лимонному соку підготовлену зелень і очищені зубки часнику. Вливаємо олію. Кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Пюрируем заглибним блендером.
В щільний пакет виливаємо отриманий маринад. Закладаємо підготовлене філе сьомги, перемішуємо руками для рівномірного розподілу маринаду по рибі. Притискаємо пакет руками до столу, видаляємо повітря і щільно закриваємо або зав’язуємо. Залишаємо для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин при кімнатній температурі.
Після маринування шматочки сьомги занурюємо у воду, щоб змити маринад. Потім рибу обсушуємо паперовими рушниками, щоб прибрати вологу після промивання.
Руки змащуємо оливковою олією і проходимся долонями по сьомзі, щоб покрити її поверхню тонким шаром масла.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Викладаємо підготовлену рибу на грати.
Відправляємо сьомгу на мангал і готуємо її приблизно за півтори-дві хвилини з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої рум’яною скоринкою.
Готову сьомгу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і дольками лимона.
Смачного!