Соте з баклажанів – неймовірно смачна закуска, яку можна заготовити в банках і насолоджуватися їй всю заступнику! Овочеве соте чудово доповнить м’ясні страви, підійде до картопляних і круп’яних гарнірів. Соковите і ароматне, будь-яке блюдо стане апетитніше і яскравіше!
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування соте з баклажанів пальчики оближеш на зиму смачний! Овочі промиваємо водою. Моркву і перець очищаємо і нарізаємо досить великими шматочками.
Баклажани також нарізаємо кубиками приблизно 2*2 див.
Помідори позбавляємо від черешків і пюрируем їх блендером.
Тепер заливаємо в каструлю олію, кладемо в нього моркву і перець, доводимо масу до кипіння й тушкуємо 15 хв.
Після цього додаємо в каструлю баклажани і помідори. Ще раз доводимо до кипіння й тушкуємо 40 хв., поки баклажани не стануть м’якими.
Часник і гострий перець дрібно нарізаємо ножем. Зубчики часнику також можна пропустити через прес.
Додаємо в соте цукор, сіль, спеції, часник і подрібнений гострий перець. Вливаємо оцет і перемішуємо. Тушкуємо ще 10 хв.
Розкладаємо готове блюдо в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви