В соте не використовується оцет, тому баклажани закочуються в томатній пасті. Помідори багаті природного кислотою, яка дозволить зберегти заготовки від розмноження в них бактерій.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,4 кг
- Морква – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 200 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати соте з баклажанів на зиму з томатною пастою? Перці помити, вирізати насінні коробки. Порізати солодкий перець кубиками.
Баклажани почистити від шкірки, порізати пластинами. Замочити смужки в підсоленій воді на півгодини, щоб відступила гіркоту. Очищену цибулю дрібно порізати. Замочені баклажани витерти паперовими рушниками і порізати кубиками.
З помідорів зняти шкірку, протерти їх на тертці або пропустити через м’ясорубку. Шкірку краще зняти, обдавши помідори окропом і залишивши їх у нього на кілька хвилин. Потерти моркву на дрібній тертці. Скласти на дно каструлі томати, баклажани, цибулю, моркву, солодкий перець. Присипати цукровим піском і сіллю. Гасити соте 40 хв., не забуваючи помішувати. Якщо заготівля сильно вирує, зменшити вогонь. Обов’язково потрібно перемішувати соте, інакше воно швидко пригорає. За 5 хв. до кінця приготування видавити через прес часник.
Розкласти соте по простерилизованным банкам і закатати. Охолодити в перевернутому вигляді під теплою ковдрою і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму