Серед великого різноманіття соусів (майонез, кетчуп тощо) важливе місце займає соус зі сливи з часником, приготований в домашніх умовах. Підбір прянощів для сливового соусу, а в запропонованому рецепті це часник, зробить ваш соус смачним доповненням до різних страв. Для приготування соусу підходять сливи різних сортів та різної ступені зрілості. Рецепт нескладний.
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Слива синя – 2 кг
- Часник (великий) – 2 головки
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Сливи для приготування соусу зі сливи з часником добре помийте і, розрізавши плоди на половинки, видаліть кісточки. Потім подрібніть в пюре будь-яким зручним для вас способом м’ясорубкою або блендером.
Отримане сливове пюре перелийте в каструлю для варіння варення. Почистіть від лушпиння 2 головки часнику і подрібніть його на часничниці. Гострий перчик очистіть від насіння і дрібно наріжте. Часник і перець перекладіть до сливового пюре.
Потім каструлю з пюре поставте на невеликий вогонь. Насипте до пюре вказане в рецепті кількість цукру, солі, олії і томатної пасти і перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Варіть сливовий соус протягом 30-60 хвилин, регулярно його помішуючи і знімаючи з поверхні пінку. Від тривалості варіння буде залежати густота соусу, тому час регулюйте за своїм бажанням.
Приготований соус розлийте по заздалегідь простерилизованным баночках, щільно закупорьте. Банки переверніть на кришки і накрийте теплим покривалом. Остиглий соус із слив з часником зберігайте в холодильнику.
Їжте на здоров’я!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму