Даний варіант лагмана зажадає часу, і все тому, що будемо готувати його на бульйоні. На приготування піде три-чотири години, зате смак готового блюда вийде дуже насиченим і яскравим. Локшину будемо використовувати покупну – добре для цієї мети підходить удон. Цей вид локшини продається у всіх великих супермаркетах. Готовий суп можна зберігати кілька днів у холодильнику, а ось локшину потрібно відварювати порційно безпосередньо перед вживанням. Не можна опускати її в лагман і залишати на час зберігання – консистенція страви і його вигляд будуть зіпсовані.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 500 гр.
  • Локшина удон – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 2 головки
  • Картопля – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Кардамон – 0.5 ч. л.
  • Мускатний горіх (мелений) – 0.25 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кінза – 0.5 пучків
  • Петрушка – 2 гілки
  • Кріп – 1 гілка
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати суп лагман з баранини легко! Бульйон ставимо варитися завчасно, так як час варіння займає не менше трьох годин. Баранину на кістки промиваємо, видаляємо зайвий жир. Покласти м’ясо в каструлю відповідного обсягу і вливаємо два з половиною – три літри води. Доводимо вміст каструлі до кипіння, кладемо лаврове листя і варимо протягом трьох-чотирьох годин при повільному кипінні. Наприкінці варіння бульйон солимо.

Готовий бульйон проціджуємо – він виходить насиченого світлого кольору, непрозорий. Баранину відокремлюємо від кістки – м’які волокна легко відходять. Пізніше м’ясо додамо вже майже готовий суп.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на тонкі півкільця. У товстостінній каструлі розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього нарізану цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, не підрум’янюючи.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо досить великими брусками. Викладаємо їм її до цибулі, перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і продовжуємо обсмажування при середній температурі плити ще десять хвилин.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на аналогічні бруски. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, промиваємо і ріжемо на смужки. Перець чилі промиваємо, і розрізаємо на половинки. Якщо любите гострий суп, кладіть чилі цілком. Якщо не хочете гострий лагман, додайте половинку. Поверх цибулі з морквою викладаємо картоплю, смужки болгарського перцю, чилі і варену баранину з бульйону. Перемішуємо і заливаємо бульйоном так, щоб повністю покрити всі компоненти. Закриваємо каструлю кришкою і варимо суп десять-п’ятнадцять хвилин.

Помідори промиваємо і подрібнюємо дрібними кубиками. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо томати з часником в каструлю. Слідом кладемо спеції: барбарис (або сумах), мелений кардамон, тертий мускатний горіх, зіру, чорний мелений перець, сіль та цукровий пісок за смаком. Перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо спеції і додатково досолює. Варимо суп при закритій кришці ще десять хвилин.

В окремій каструлі відварюємо локшину удон протягом п’яти-восьми хвилин – орієнтуємося на час, вказаний на упаковці. Відразу після варіння відкидаємо вироби на друшляк, даємо стекти зайвої рідини.

В порційні піали розкладаємо спочатку відварену локшину, а потім заливаємо її гарячим супом. Поверхня страви щедро посипаємо подрібненою зеленню кропу, петрушки і кінзи – лагман готовий для подачі. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з баранини Лагман з баранини з локшиною Лагман з баранини класичний Лагман з картоплею Лагман класичний