Сирний суп з ароматними лисичками можна приготувати для сімейного обіду. Ситне блюдо порадує своїм річним смаком, а також простотою приготування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лисички свіжі – 1 склянка
- Куряче філе – 150 гр.
- Грудинка свиняча копчена – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати суп з лисичками і сиром? Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо його кубиками. Також нарізаємо і куряче філе. Викладаємо все в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Копчену грудинку дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді.
На отриманому з грудинки жирі обсмажуємо терту моркву і подрібнену цибулю.
Нарізаємо дрібно лисички і додаємо їх до овочів на сковороді. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
Піджарку з грибів викладаємо в каструлю. Додаємо сіль і перець. Продовжуємо кип’ятити суп.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо його в суп. Плавлений сир дрібно нарізаємо або натираємо. Поступово викладаємо його в суп, помішуємо і даємо сиру повністю розчинитися в кип’яченій воді. Після чого знімаємо страву з вогню.
Суп подаємо до столу в гарячому вигляді. Можна доповнити його сухарями з білого хліба. Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти