Суп з опеньків має неповторний грибний смак, а в поєднанні з духмяними спеціями і свіжою зеленню він містить у собі цілий букет ароматів. Сьогодні ми будемо варити грибний суп на курячій грудці, яка зробить його більш наваристим і ще більш смачним, а допомагати нам в цьому буде наша кухонні помічниця – мультиварка. Заморозивши або засушивши гриби на зиму, ви також зможете готувати грибний суп круглий рік.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Перлова крупа – 1 ст. л.
- Картопля – 1 – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Опеньки свіжі – 300 гр.
- Перець духмяний горошок – 2 – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Рецепт супу з опеньками в мультиварці гранично простий! Курячу грудку добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води і ошпарюємо окропом. Нарізаємо філе на невеликі шматочки. Картоплю, моркву, цибулю і часник чистимо і промиваємо. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці. Перлову крупу висипаємо в миску і кілька раз промиваємо водою. Ми будемо використовувати заморожені опеньки. Якщо у вас свіжі – їх необхідно очистити і промити. У чашу мультиварки кладемо курку, крупу, овочі, лавровий лист, додаємо воду, встановлюємо режим «Гасіння» на 100-120 хвилин. Закриваємо кришку мультиварки і натискаємо кнопку «Старт».
За 20 хвилин до готовності відкриваємо кришку мультиварки, додаємо цибулю і часник, перець і сіль, перемішуємо всі інгредієнти, закриваємо кришку і продовжуємо тушкувати.
За 5 хвилин до кінця приготування в суп додаємо порізану зелень, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.
Після того, як мультиварка видасть звуковий сигнал, вимикаємо її і даємо супу настоятися при закритій кришці ще 10-15 хвилин. Потім наливаємо суп в порційні тарілки, додаємо трохи сметани і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти