Хочу поділитися смачним і простим рецептом супу зі свіжих білих грибів з картоплею. Такий суп стане відмінним варіантів обіду для тих, хто дотримується Посту. Суп можна варити зі свіжими або замороженими грибами. У період заготівлі грибів я готую білі гриби: відварюю і заморожую їх, а потім використовую при необхідності.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Вода – 4 л.
- Заморожена суміш овочів – 400 гр.
- Білі гриби – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сметана – за смаком
- Зелень – за желанію
Процес приготування:
Готувати суп зі свіжих білих грибів і картоплею легко! Підготуйте білі гриби. Ретельно переберіть, очистіть і промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру. Підготовлені білі гриби викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, посоліть і варіть приблизно 40 хвилин. Потім білі гриби вийміть з бульйону.
Зварені білі гриби повністю остудіть і наріжте середнім кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Дістаньте з морозилки заморожену овочеву суміш, яку будете використовувати для приготування супу. Картопля добре вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Грибний бульйон процідіть через дрібне сито, вилийте в каструлю, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Тим часом очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на середньому вогні і налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до прозорості.
Очищену картоплю наріжте брусочками середнього розміру. У киплячий грибний бульйон викладіть нарізану картоплю, накрийте кришкою і варіть приблизно 7-10 хвилин.
Потім викладіть заморожену овочеву суміш. Доведіть до кипіння і варіть ще 5-7 хвилин. Овочеву суміш можете взяти будь-яку.
Потім викладіть подрібнені білі гриби. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
В останню чергу додайте в каструлю обсмажений ріпчасту цибулю і лавровий лист і варіть суп ще 10 хвилин під кришкою. Потім акуратно вийміть лавровий лист і зніміть каструлю з ароматним супом з вогню, залиште приблизно на 10 хвилин настоятися.
Готовий настоявшийся подавайте суп порційно, за бажанням прикрасивши попередньо вимитої і подрібненою зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти