З білих грибів можна зварити суп з рисом на основі бульйону з м’яса індички. Виходить простий грибний суп для всієї родини. Для варіння краще всього вибирати невеликі свіжі гриби, вони не розповзуться в супі і будуть відчуватися у роті окремими шматочками.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Крило індички – 1 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Білі гриби – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль морська – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт супу зі свіжих білих грибів з рисом простий у приготуванні! М’ясо промити, залити водою і зварити бульйон до готовності м’яса. Дістати крило, почистити картоплю. Помити і додати у суп цілком. М’ясо остудити, картоплю варити до готовності.

Гриби перебрати, помити, відкинути на сито. Злегка обсушити, нарізати. У сковороді розпустити вершкове масло, обсмажити гриби. Часник почистити, дрібно нарізати і додати в гриби. Смажити на середньому вогні близько 3-5 хв

Моркву почистити, помити, нарізати кружечками і додати до грибів.

Цибулю почистити, порізати тонкими півкільцями і покласти в сковороду, смажити до рум’яного кольору.

Картоплю дістати з бульйону, розім’яти виделкою. Знову повернути в бульйон. М’ясо індички зняти з кістки, нарізати і покласти назад в бульйон.

Покласти в каструлю з супом засмажку з овочів з грибами. Долити води, щоб каструля була майже повною. Посолити за смаком, довести суп до кипіння і додати промитий в декількох водах рис.

Варити грибний суп 20 хв. Кріп помити, дрібно нашаткувати і додати в каструлю, розмішати.

грибний суп Подавати з рисом, розлив його по супницам, з шматочком чорного хліба.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти