Відбивні зі свинини, запечені з сиром – це завжди смачно і ситно. Ці два продукти відмінно поєднуються. А що, якщо сирну скоринку трохи пом’якшити сметаною і відтінити гірчицею? Результат порадує смачним класичним поєднанням, але вже з новим цікавим відтінком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свиняча вирізка – 600 гр.
- Сметана 20% – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Рецепт свинячих відбивних в духовці з сиром гранично простий! Свинину промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
Нарізаємо шматок на пластини товщиною сім-десять міліметрів поперек волокон. Укладаємо пластини на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін.
Відбиті шматочки свинини посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, долонями втираємо спеції в м’ясо. Даємо свинині полежати п’ять-десять хвилин.
Деко змащуємо олією і розкладаємо на ньому відбивні. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї деко з відбивними на середньо-низький рівень. Запікаємо відбивні протягом 25 хвилин.
Поки відбивні запікаються, готуємо сирне покриття для них. Сир натираємо на тертці з дрібними отворами, складаємо в миску. Змішуємо тертий сир зі сметаною і французькою гірчицею. Отриману масу ложкою викладаємо на запечені відбивні після закінчення 25 хвилин запікання.
Ставимо деко знову в духовку на середньо-верхній рівень і продовжуємо запікати ще п’ять-сім хвилин, поки сирне покриття не розплавиться і трохи не зарум’яниться.
Готові відбивні дістаємо з духовки і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі. Прикрасити за бажанням зеленню. Подавати можна з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Відбивні зі свинини в духовці