Свинина з грибами гармонійно і приємно поєднуються, що загальновизнано в кулінарії, і за такі страви господині завжди отримують багато хороших відгуків від гостей і навіть від справжніх цінителів таких страв. Гриби підходять будь-які, а із свинини виберіть лопатку, вирізку або шийку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 700 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шматочками свинини з грибами в духовці? Шматок свинини добре промийте під проточною водою і серветками витріть насухо. Потім м’ясо поріжте на порційні шматочки і молоточком трохи відбийте.
Шматочки м’яса розкладіть на обробній дошці і по своєму смаку посипте їх сіллю і чорним меленим перцем, а потім нанесіть на них тонкий шар гірчиці. Залиште м’ясо на 1 годину для маринування.
За цей час печериці промийте і наріжте на тонкі пластинки.
Цибулю почистіть і наріжте на тонкі півкільця. Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Обсмажте на сковорідці спочатку нарізану цибулю, потім додайте до нього печериць пластинки і тушкуйте до м’якості грибів. Гриби трохи посоліть.
Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру і помістіть його в мисочку. До сиру додайте сметану, подрібнену часникодавку часник, і все перемішайте.
Деко або форму для випічки намажте олією і в один ряд викладіть на нього шматочки замаринованной свинини.
На шматочки м’яса рівномірно розкладіть обсмажені з цибулею шампіньйони.
Потім шматочки м’яса з грибами рівномірно покрийте підготовленої сирною сумішшю. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.
За час запікання м’ясний сік змішається зі сметаною і м’ясо буде дуже соковите, а страва покриється золотистою сирною скоринкою.
Запечену свинину шматочками з грибами розкладіть по порційних тарілках, додайте будь гарнір, свіжі овочі, красиво декоруйте і подайте до столу.
Смачного!