Сирна паска без яєць часто можна зустріти на святковому столі на Великдень. Готується він дуже швидко і просто. За своїм смаком можна додати до сиру різні сухофрукти і ванільний цукор.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 650 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Курага – 80 гр.
  • Чорнослив – 80 гр.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Готувати сирна паска без яєць легко! Сир протріть через дрібне сито або прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте сирну масу з розм’якшеним вершковим маслом.

Родзинки, чорнослив і курагу залийте окропом на 15 хвилин, потім промийте і дрібно наріжте.

До сирної маси додайте цукрову пудру, сметану і ванілін, перемішайте блендером.

Додайте сухофрукти, перемішайте.

Форму для паски застелити марлею. Викладіть сирну масу у форму, утрамбуйте, кінці марлі загорніть зверху. На форму, встановіть прес, залиште в холодильнику на 8-10 годин.

Через час переверніть форму, витягніть паска і поставте його на плоску тарілку. Легке святкове блюдо готове.

Приємного апетиту!

Великодні паски без молока Великодні паски без яєць паски з родзинками Святковий стіл на Великдень Сирна паска без випічки Сирні паски з родзинками Смачні великодні паски