Як правило, найсмачніші паски виходять на кефірі. А якщо це сирна паска, то випічка буде подвійно смачною! Вибрати потрібний рецепт приготування великодніх пасок серед безлічі дуже складно. Даний рецепт відрізняється швидкістю приготування і неймовірним смаком готової випічки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сир 5% – 120 гр.
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 5 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Курага – 30 гр.
- Родзинки – 30 гр.
- Цукати – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати сирна паска на кефірі. В зручну ємність вбиваємо курячі яйця, слідом додаємо сир. Перемішуємо.
Вже на самому початку можна включити духовку і розігріти його до температури 180 градусів.
Потім всипаємо в робочу ємність цукровий пісок, вливаємо кефір і рослинне масло. Всі інгредієнти потрібно перемішати.
Поступово вводимо в рідку основу просіяне пшеничне борошно. Усе ретельно вимішуємо.
Додаємо в тісто родзинки, подрібнені цукати і курагу.
Слідом додаємо розпушувач і ванілін. Всі компоненти перемішуємо до рівномірного розподілу начинки.
Готове розподіляємо тісто по формах і ставимо випікатися в духовку на 40-45 хвилин.
Поки випікаються паски, можна приготувати глазур. У глибоку ємність відправляємо яєчні білки і цукрову пудру.
Збиваємо інгредієнти міксером протягом 10 хвилин.
Готові паски покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою. Коли випічка охолоне, можна пригощатися!
Приємного апетиту!
Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без заморочок Великодні паски без молока паски з цукатами Паски на Великдень Сирні паски з курагою Сирні паски з сухофруктами Тісто для пасок