Щоб сирна паска вийшла вологим, вам пропонується рецепт тіста без дріжджів і з невеликою кількістю борошна. Паска буде ніжним і смачним, а приготувати його нескладно і швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Родзинки або Курага – 50 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати сирна паска вологий легко! Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки помістіть в окрему мисочку, насипте сіль і за допомогою міксера збийте до стійкої піни.
В посуд для замішування тіста покладіть сир, додайте до нього два жовтки, заздалегідь замочений родзинки або цукати, всипте ванільний цукор і з допомогою міксера на невеликій швидкості перемішайте до однорідного стану.
Борошно обов’язково просіяти на сито. Додайте її в сирну масу і дерев’яною лопаткою замісіть тісто.
Потім в тісто двома порціями перекладіть збиті білки і акуратно, щоб не зруйнувати пишність збитого білка, перемішайте їх з сирним тестом.
Форму для випічки паски намажте невеликою кількістю рослинного масла і посипати манною крупою або панірувальними сухарями. Викладіть у форму тісто і мокрою ложкою розрівняйте його поверхню. Випікайте сирний кекс у духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин. Паска перевірте готовність дерев’яною паличкою. Спечений паска залиште у вимкненій духовці 10-15 хвилин. Потім вийміть з форми і декорують по своєму смаку.
Їжте на здоров’я!
Великодні паски Великодні паски без молока Святковий стіл на Великдень Сирні паски Сирні паски з курагою Солодкі паски