На просторах Інтернету можна знайти велику кількість рецептів різноманітних мафінів. Я хочу поділитися не тільки смачним, але і корисним рецептом сирно-гарбузових мафінів. Десерт виходить низькокалорійним. Найніжнішої випічкою можна пригостити тих, хто дотримується дієти і стежить за своїм харчуванням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно кокосова – 100 гр.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кунжут – за смаком
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 220 гр.
  • Гарбуз – 500 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати сирно-гарбузове мафіни? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування сирно-гарбузових мафінів. Гарбуз вимийте і обсушіть. Очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Очищену гарбуз нарізати середнім кубиком. Нарізаний гарбуз викладіть в глибоку сковороду, залийте водою і додайте підсолоджувач. Готуйте під кришкою 15 хвилин.

Відварену гарбуз викладіть в миску, розімніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера, повністю остудіть. Додайте курячі яйця, сир і підсолоджувач. Заглибним блендером перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Додайте кокосову борошно і апельсинову цедру. Добре перемішайте.

Силіконові формочки заповнити приготованим тістом на 2/3 висоти і помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.

Остиглі сирно-гарбузове мафіни прикрасьте кунжутом, викладіть на блюдо і подавайте на стіл. Домашня випічка виходить легкою, повітряною, і практично тане в роті.

Насолоджуйтеся корисними мафінами!

Апельсинові кекси Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси без вершкового масла