Ця сирна випічка з ніжною і вологою текстурою і цитрусовим ароматом займе гідне місце у вашому десертному меню.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сир – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати сирно-лимонний кекс? Яйця розділити на жовтки і білки і помістіть у дві ємності. Білки прикрийте кришкою і поставте не деякий час в холодильник.

Розтопити в мікрохвильовці маргарин і перелийте його в посуд для замішування тіста. Додайте до маргарин цукор і добре розітріть. Потім в цю масу додайте по одному жовтки і розтирайте їх з маргарином до однорідного стану.

Сир перетріть через сито. Лимон добре помийте і дрібної теркою зніміть цедру. Сир і лимонну цедру перекладіть в основну масу і добре перемішайте.

Потім лимон очистіть від насіння і перегородок і наріжте на невеликі шматочки. До лимона насипте соду, перемішайте і отриману суміш вилийте в тісто.

Потім на цій основі насипте просіяне на сито борошно і замісіть однорідне тісто.

Охолоджені білки збийте міксером в стійку піну.

Збиті білки перекладіть двома частинами в тісто і акуратно перемішайте методом «знизу-вгору». Форму для випічки намажте маслом або застелити шматочком пекарської папери. Викладіть у форму замішане тісто. Випікайте лимонно-сирний кекс у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години. Випічку на готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Випечений кекс трохи охолодіть, вийміть з форми, присипте цукровою пудрою, наріжте на шматочки і подайте до столу зі збитими вершками.

Їжте на здоров’я!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Лимонний кекс классический Сирні кекси без вершкового масла