Ця сирна випічка з ніжною і вологою текстурою і цитрусовим ароматом займе гідне місце у вашому десертному меню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сир – 200 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати сирно-лимонний кекс? Яйця розділити на жовтки і білки і помістіть у дві ємності. Білки прикрийте кришкою і поставте не деякий час в холодильник.
Розтопити в мікрохвильовці маргарин і перелийте його в посуд для замішування тіста. Додайте до маргарин цукор і добре розітріть. Потім в цю масу додайте по одному жовтки і розтирайте їх з маргарином до однорідного стану.
Сир перетріть через сито. Лимон добре помийте і дрібної теркою зніміть цедру. Сир і лимонну цедру перекладіть в основну масу і добре перемішайте.
Потім лимон очистіть від насіння і перегородок і наріжте на невеликі шматочки. До лимона насипте соду, перемішайте і отриману суміш вилийте в тісто.
Потім на цій основі насипте просіяне на сито борошно і замісіть однорідне тісто.
Охолоджені білки збийте міксером в стійку піну.
Збиті білки перекладіть двома частинами в тісто і акуратно перемішайте методом «знизу-вгору». Форму для випічки намажте маслом або застелити шматочком пекарської папери. Викладіть у форму замішане тісто. Випікайте лимонно-сирний кекс у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години. Випічку на готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Випечений кекс трохи охолодіть, вийміть з форми, присипте цукровою пудрою, наріжте на шматочки і подайте до столу зі збитими вершками.
Їжте на здоров’я!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Лимонний кекс классический Сирні кекси без вершкового масла