Легкий рецепт сирного кексу з манкою зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар. Кекс стане улюбленцем серед домашньої випічки. Доступні інгредієнти, а результат чудовий. Такий десерт можна готувати хоч кожен день. Відмінний варіант для сніданку і чаювання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Манна крупа – 90 гр.
- Сир – 420 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирного кексу з манкою. Сир протріть через сито або подрібніть блендером до однорідної маси. Додайте цукровий пісок і ванільний цукор. Добре перемішайте.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У сирну масу розподіліть по одному яйцю, після кожного добре вимішуючи тісто.
Змішайте манну крупу, сметану і розпушувач. Добре перемішайте. Додайте до творожному тесту, ретельно розмішайте, влийте розтоплене вершкове масло. Ще раз перемішайте.
Ізюм добре промийте і просушіть, додайте в тісто і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився в тесті. Залиште тісто на 20 хвилин для набухання манки. Змастіть форму маслом, перекладіть тісто. Випікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.
Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою.
Кекс виходить повітряним і ніжним. Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з манкою Кекси з сухофруктами ПП кекси Сирні кекси без вершкового масла