Смачний та ніжний десерт з сиру і яблук стане вашим улюбленим. Такий кекс можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний десерт, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Аромат сирного кексу з яблуками збере за столом вашу сім’ю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати сирний кекс з яблуками. Ізюм добре промийте, залийте окропом. Розм’якшене масло збийте з цукром міксером.

Додайте сир і ще раз збийте.

Розбийте яйця і збийте до однорідної маси.

Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито. Добре перемішайте, додайте рослинне масло.

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте на кубики середньої величини і збризніть лимонним соком.

Родзинки викладіть на сито, щоб зайва рідина скла. Додайте родзинки і яблука в тісто. Добре перемішайте.

Розігрійте духовку. У підготовлену форму викладіть тісто. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла. Час приготування кексу 60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути, потім перемістіть на блюдо і прикрасити цукровою пудрою.

Насолоджуйтеся смачним десертом. Кекс виходить з ніжною повітряної структурою. Приємного чаювання!

Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси з родзинками Яблучні кекси