Смачний та ніжний десерт з сиру і яблук стане вашим улюбленим. Такий кекс можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний десерт, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Аромат сирного кексу з яблуками збере за столом вашу сім’ю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Родзинки – 30 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати сирний кекс з яблуками. Ізюм добре промийте, залийте окропом. Розм’якшене масло збийте з цукром міксером.
Додайте сир і ще раз збийте.
Розбийте яйця і збийте до однорідної маси.
Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито. Добре перемішайте, додайте рослинне масло.
Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте на кубики середньої величини і збризніть лимонним соком.
Родзинки викладіть на сито, щоб зайва рідина скла. Додайте родзинки і яблука в тісто. Добре перемішайте.
Розігрійте духовку. У підготовлену форму викладіть тісто. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла. Час приготування кексу 60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути, потім перемістіть на блюдо і прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним десертом. Кекс виходить з ніжною повітряної структурою. Приємного чаювання!
Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси з родзинками Яблучні кекси