Хочу поділитися рецептом найніжнішого вологого сирного лепешняку на йогурті. Випічка виходить повітряної і легкою. Сирний манник чудово підійде для смачного недільного сніданку. Обов’язково спробуйте приготувати і ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Йогурт – 100 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирного лепешняку на йогурті. У глибоку миску розбийте курячі яйця. Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску і перемішайте. Добре збийте міксером до однорідної пишної консистенції і повного розчинення кристалів цукру-піску.
В окрему ємність викладіть сир, додайте питний йогурт і з допомогою заглибного блендера доведіть до однорідної гладкої консистенції.
Лимон ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, потім обдайте окропом, обсушити і з допомогою дрібної терки зніміть лимонну цедру, вичавити лимонний сік.
Сирну масу введіть в яєчну масу, додайте лимонний сік і цедру, манну крупу і розпушувач. Ретельно перемішайте тісто міксером на середніх обертах.
Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте манною крупою.
Потім рівномірно розподіліть приготоване тісто. Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин.
Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Потім обережно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми, допомагаючи дерев’яною або силіконової лопаткою.
Остиглий сирний маннік на йогурті викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Насолоджуйтеся найніжнішим сирним манником!
Лимонний манник Манник без молока Манник з сиром Манник з сиром в духовці Маннік на йогурті Мокрий манник ПП манник