Смачне і ситне тісто для пельменів виходить на молоці з додаванням яйця. Пластичне, м’яке, воно добре тримає форму і не розвалюється під час варіння. Готувати – одне задоволення, а пельмені – просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пельменів на молоці з яйцем. Пшеничне борошно просіваємо з допомогою ситечка.

підігріваємо Молоко, щоб воно було досить гарячим.

Додаємо в нього сіль, яйце, рослинне масло і розмішуємо.

Тепер поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.

Відразу заважаємо його лопаткою, а коли воно охолоне й стане еластичним, продовжуємо вимішувати руками 5-7 хв

Накриваємо тісто рушником і даємо йому постояти 20 хв

Приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями