Смачне і ситне тісто для пельменів виходить на молоці з додаванням яйця. Пластичне, м’яке, воно добре тримає форму і не розвалюється під час варіння. Готувати – одне задоволення, а пельмені – просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для пельменів на молоці з яйцем. Пшеничне борошно просіваємо з допомогою ситечка.
підігріваємо Молоко, щоб воно було досить гарячим.
Додаємо в нього сіль, яйце, рослинне масло і розмішуємо.
Тепер поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
Відразу заважаємо його лопаткою, а коли воно охолоне й стане еластичним, продовжуємо вимішувати руками 5-7 хв
Накриваємо тісто рушником і даємо йому постояти 20 хв
Приємного апетиту!
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями