Цільнозернові борошно не тільки корисна для організму, але і, як що містить в основному повільні вуглеводи, дає довгий насичення і не відкладається в жир на відміну від пшеничного борошна вищого сорту. Пельмені з її виходять «правильні», малокалорійні і не черствіють на наступний день. Замішуємо тісто в кухонному комбайні, якщо замішуєте руками, то тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно цільнозернові – 300 гр.
- Вода – 170 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для пельменів з цільнозерновий борошна просто! Насипте в чашу комбайна вказану кількість цільнозерновий борошна, додайте сіль і налийте теплу воду. Потім налийте рослинне масло.
Замісіть тісто згідно до інструкції вашого комбайна, важливо, щоб воно було однорідним і м’яким.
Замішане тісто перекладіть в поліетиленовий пакет і залиште при домашньої температурі на 1 годину. За цей час клейковина борошна добре набухне і тісто стане еластичним.
Замішане тісто розкачайте в тонкий лист і наріжте на шматочки довільної форми і розмірів.
Тісто готове. Можна ліпити ваші правильні пельмені.
Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!
Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні