Класичне дріжджове тісто для піци може і не підійти, тому господині часто готують піцу на кефірі з содою. Тісто не вимагає часу для підйому, виходить повітряним і з нього легко розкачати акуратні і тонкі коржі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло соняшникова 50 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для піци на кефірі з содою. Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці або на водяній бані і перелийте його в окремий посуд.
Потім кефір вбийте одне яйце.
Потім насипте до кефіру вказане в рецепті кількість цукру, солі та соди.
Ці інгредієнти з допомогою віночка добре збийте.
Потім налийте до кефіру соняшникову олію і бажано рафінована. Все ще раз перемішайте віночком.
В посуд для замішування тіста насипте через сито потрібну кількість борошна. До борошна додайте вершкове масло і рукою перетріть його з борошном. Потім до борошні перелийте кефірну суміш і ложкою замісити тісто.
перекладіть Тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і руками його добре вимісіть.
Тісто прикрийте серветкою або рушником і залиште на 30 хвилин при домашньої температурі для расстойки. Після закінчення цього часу можете тісто розкачати і готувати піцу з будь-якою начинкою.
Вдалою і смачної випічки!
Бездріжджове тісто для піци на кефірі Дріжджове тісто для піци на кефірі Тісто для піци Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на кефірі Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії