Досить часто у випічці можна зустріти заміну цукру на мед. Тісто для піци – не виняток. Мед так само, як і цукор, запускає роботу дріжджів і забезпечує формування золотистої скоринки. По даному рецепту тісто готується досить швидко і не вимагає особливих турбот. А результатом буде пориста ніжна основа, на якій будь-яка начинка розкриється кращими відтінками смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 2,5 ч. л.
  • Масло оливкова – 2 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для піци на меді і дріжджах, мед для приготування тіста має бути рідким – так набагато зручніше змішувати його з іншими інгредієнтами. Якщо продукт затвердів, то прогрійте його в мікрохвильовці або на водяній бані до текучого стану. Поміщаємо мед в миску, в якій будемо замішувати тісто.

Вливаємо в миску теплу воду в зазначеній кількості. Розмішуємо до розчинення меду.

Поверх висипаємо сухі дріжджі і не перемішуємо. Залишаємо гранули на поверхні рідини, щоб вони трохи набрякли. Достатньо п’яти-шести хвилин.

Далі вливаємо оливкова олія холодного віджиму з його характерним ароматом і смаком.

Додаємо сіль і тепер перемішуємо всі разом віночком до однорідності.

порціями Всипаємо борошно і поступово замішуємо тісто. Спочатку заважаємо ложкою або лопаткою, а по мірі набрання густоти переходимо на ручний заміс.

Можливо, борошна потрібно трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті – це залежить від характеристик конкретного продукту. Готова консистенція повинна бути некруто, м’яким, але тримає форму.

Перекладаємо тісто на робочу поверхню і починаємо місити його руками. Працюємо п’ять-шість хвилин, поки маса не перестане липнути до рук і поверхні.

Скачуємо з тіста кулю, укладаємо його в миску і накриваємо чистим рушником. Ставимо посуд з тестом в тепле місце на тридцять-сорок хвилин для підйому.

Після закінчення зазначеного часу тісто помітно збільшиться і стане м’якше. На зрізі можна побачити новочеркаську структуру. Злегка обминаємо масу прямо в мисці.

Розкочуємо качалкою в пласт товщиною п’ять-шість міліметрів. Перекладаємо пласт на деко.

Розкладаємо зверху заплановану начинку і випікаємо при температурі 200 градусів в попередньо розігрітій духовці протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах