Піца вже давно перестала бути для нас заморським стравою і міцно увійшла в повсякденний раціон. А як приготувати для основи домашньої піци тісто на сухих дріжджах і кефірі, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
- Кефір – 200 мл
- Вода – 150 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати тісто для піци на сухих дріжджах і кефірі? Вода і кефір повинні бути кімнатної температури. Перелийте кефір і воду в миску, додайте сіль, цукор і дріжджі, перемішайте.
Вершкове масло розтопіть не повільному вогні й охолодіть.
В кефірну масу введіть одне яйце і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Борошно просійте і починайте вводити її частинами у рідку масу.
Коли тісто стане густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Потім покладіть на 1-1,5 години в холодильник на расстойку. Після цього, тісто буде готове до роботи.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци на кефірі Тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії