Саме основне в цьому ткемалі – кислі сливи, можна навіть недоспевшие. Гострий соус з кислинкою є душею Грузії, але його можна приготувати і самому і навіть закрити в банки на зиму.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Слива синя (квашена) – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Коріандр – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Вода – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати ткемалі по-грузинськи. Вимийте сливу і покладіть в каструлю, влийте воду і поваріть 10 хвилин від закипання на малому вогні.
Пропустіть сливи через сито, перетираючи, або вийміть кісточки і подрібніть блендером в пюре.
Гострий перець промийте і наріжте дрібними шматками. Покладіть його в сливове пюре, всипте сіль і готуйте на невеликому вогні 30 хвилин, постійно помішуючи.
З часнику зніміть піну і дрібно порубаєте разом з промитої зеленню.
Перекладіть часник і зелень соус, розмішайте і варіть 10 хвилин. Розкладіть ще гарячий ткемалі по підготовленим банкам і закатайте. Залиште тару повністю охолонути в кімнаті і можна пробувати.
Приємного апетиту!
Сливи на зиму