Грузинська кухня рясніє рецептами смачних соусів. Вони дозволяють страв заграти новими смаками, найчастіше ткемалі доповнюють м’ясні та рибні страви, соус по-новому розкриває смак цих страв і допомагає організму їх засвоювати.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Терен – 700 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Коріандр – 0.25 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.25 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ткемалі з терну на зиму? Плоди терну добре промийте водою, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Пересипте ягоди в каструлю, налийте чисту воду, поставте на плиту і варіть протягом 15 хвилин, поки ягоди не розм’якнуть.
Ягоди перемніть металевої товкачиком, потім протріть масу через сито, щоб позбутися від кісточок і залишків шкурок. Додайте до ягідної маси сіль, червоний перець, коріандр, хмелі-сунелі, подрібнений часник, перемішайте і варіть 10 хвилин на повільному вогні.
Петрушку помийте, дрібно наріжте ножем, додайте її до соусу і перемішайте. Варіть вміст каструлі ще 2-3 хвилини.
Банки і кришки, призначені для зберігання соусу стерилізуйте, розкладіть по ним гарячий соус і щільно закрутіть кришку. Соус в банках можна зберігати в погребі і холодильнику.
Приємного апетиту!
Новости