Ткемалі – грузинський соус, який традиційно готують з аличі або злив. Дуже смачним і пряним виходить соус з додаванням хмелі-сунелі. Він стане чудовим доповненням до м’ясних виробів і гарячих страв.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Жовта алича – 1 кг
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1,5 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати ткемалі з жовтої аличі з хмелі сунелі. Аличу моєму і видаляємо кісточки. Ставимо на вогонь, додаємо трохи води і ставимо на вогонь, трохи розминаємо, щоб плоди швидше зварилися і проварюємо 20 хв.
Потім протираємо аличу через друшляк, щоб позбутися від шкірки.
Ставимо пюре з аличі на плиту і варимо 7-10 хв., потім додаємо спеції, сіль і цукор і варимо ще 5 хв. Засипаємо подрібнений часник хвилин і проварюємо останні 5 хв.
Розливаємо готовий ткемалі по стерилізованим банкам і добре закатуємо.
Приємного апетиту!
Новости