Рецепт млинців на дріжджах, як в селі у бабусі. Не дивлячись на те, що вони виходять товстими, млинці залишаються дуже еластичним і підходять для того, щоб загортати начинку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Сіль – 0.2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати товсті млинці на дріжджах. В половині склянки теплого молока розчиніть дріжджі, додайте три столові ложки просіяного борошна столову ложку цукру, перемішайте інгредієнти до однорідності. Накрийте опару кришкою і залиште на 20 хвилин.

підрослу опару влийте молоко, що залишилося, соняшникова олія, вбийте яйце, перемішайте.

Всипте просіяне борошно, цукор і сіль, замісити тісто без грудочок. Накрийте тісто і залиште на 40 хвилин.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте, змастіть дно соняшниковою олією для першого млинця. Влийте тісто і смажте блін до готовності з двох сторін.

Готові млинці складайте стопкою, на кожен гарячий млинець покладіть невеликий шматочок вершкового масла.

Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на молоці Млинці без соди Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Російські млинці