Варення з аґрусом носить назву «царський», так як здавна вважається справжнім делікатесом. Хоч сьогодні приготувати цю смакоту і стало простіше, воно досі вважається вишуканим блюдом. А додавши до агрусу апельсин, отримаємо ще більш ароматне і соковите варення для всієї сім’ї.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати царський варення з агрусу з апельсином? Заздалегідь підготовлені для варення простерилізувати банки.
Кришки обдати окропом.
Ягоди агрусу ретельно промити, видалити хвостики, просушити на кухонному рушнику. Висипати аґрус в каструлю, засипати його цукром. Почекати, поки ягоди пустять сік. В цей час апельсин помити, нарізати великими шматками і подрібнити у блендері. Вилити апельсинову масу в агрус з цукром, додати воду, поставити на вогонь. Варити близько півгодини. Потім вимкнути вогонь і залишити варення на ніч. Вранці ще раз зварити варення.
Готове царський варення з агрусу з апельсином розлити по підготовленим банкам. Поставити настоюватися в тепле місце на добу, потім переставити в холодне місце. По-справжньому царський варення готове!
Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу