Варення з агрусу з волоським горіхом носить назву царського не просто так. Це варення безцінне по своєму сприятливому впливу на організм людини, адже аґрус – джерело аскорбінової кислоти, калію і кальцію, а волоський горіх – вітамінів майже всіх груп. Варення з нього виходить одночасно і смачним, і корисним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Аґрус – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Волоський горіх – 200 гр.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати царський варення з агрусу з волоським горіхом, готуємо всі необхідні інгредієнти.
Апельсин моєму, цедру натираємо на тертці. Розбираємо апельсин на часточки, видаляємо з м’якоті всі кісточки і прожилки. М’якоть нарізаємо на невеликі шматочки.
Волоські горіхи подрібнюємо ножем або качалкою.
М’якоть апельсина, горіхи і агрус пропускаємо через м’ясорубку.
Масу вливаємо в каструлю і варимо на невеликому вогні, поступово додаючи цукор і перемішуючи. Готуємо до закипання маси. Царський варення з агрусу з волоським горіхом розливаємо по стерилізованим баночках. Готово! приємного апетиту!
Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу через м'ясорубку Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу