Для початку робиться основа з вершкового масла, сметани, цукру, солі, борошна і розпушувача. Потім туди висипається чорниця і все заливається масою з сметани, яйця і цукру. Пиріг запікається протягом 30 хвилин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 50 – 55 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 110 – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Чорниця заморожена – 250 – 300 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати цветаевский пиріг з чорницею? Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його у відповідну ємність, в якій будемо замішувати тісто. Додаємо сметану, цукровий пісок, сіль і ретельно перемішуємо. Просіваємо через сито борошно з розпушувачем і висипаємо до маслу. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і ніжним. Викладаємо його у форму для запікання і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Робимо бортики. Ставимо форму в морозильну камеру на кілька хвилин.
В цей час готуємо заливку для пирога. В підходящу ємність відправляємо сметану, цукровий пісок, розпушувач і розбиваємо одне яйце. Все ретельно перемішуємо вінчиком до утворення однорідної маси.
Висипаємо заморожені ягоди чорниці у підмерзлу основу.
Заливаємо все готової сметанною заливкою.
Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо протягом 30 хвилин. Орієнтуємося на сметанную заливку. Вона повинна стати схожою на желе.
Готового пирога даємо повністю охолонути, не виймаючи з форми. Далі розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорницею Заливний пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Пиріг з чорницею на сметані Пісочний пиріг з чорницею і сметанною заливкою Тісто для заливного пирога