Для початку робиться основа з вершкового масла, сметани, цукру, солі, борошна і розпушувача. Потім туди висипається чорниця і все заливається масою з сметани, яйця і цукру. Пиріг запікається протягом 30 хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 50 – 55 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 110 – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Чорниця заморожена – 250 – 300 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати цветаевский пиріг з чорницею? Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його у відповідну ємність, в якій будемо замішувати тісто. Додаємо сметану, цукровий пісок, сіль і ретельно перемішуємо. Просіваємо через сито борошно з розпушувачем і висипаємо до маслу. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і ніжним. Викладаємо його у форму для запікання і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Робимо бортики. Ставимо форму в морозильну камеру на кілька хвилин.

В цей час готуємо заливку для пирога. В підходящу ємність відправляємо сметану, цукровий пісок, розпушувач і розбиваємо одне яйце. Все ретельно перемішуємо вінчиком до утворення однорідної маси.

Висипаємо заморожені ягоди чорниці у підмерзлу основу.

Заливаємо все готової сметанною заливкою.

Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо протягом 30 хвилин. Орієнтуємося на сметанную заливку. Вона повинна стати схожою на желе.

Готового пирога даємо повністю охолонути, не виймаючи з форми. Далі розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з чорницею Заливний пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Пиріг з чорницею на сметані Пісочний пиріг з чорницею і сметанною заливкою Тісто для заливного пирога