Цветаевский пиріг знаменитий своєю соковитою начинкою в солодкій сметанною заливці. У даному рецепті замість традиційних яблук візьмемо малину. Такий варіант відрізняється характерним ягідним ароматом і приємним малиновим кислинкою. В якості основи дотримуємося класики і використовуємо пісочне тісто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Сметана – 12 ст.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 12 ст.
- Борошно – 2 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для заливки: –
- Сметана – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Малина – 350 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до готування цветаевского пирога з малиною і сметаною. Готуємо тісто: у мисці змішуємо сметану і цукровий пісок.
Окремо розтоплюємо вершкове масло до рідкої маси.
Змішуємо сметано-цукрову масу з рідким маслом.
Просіваємо борошно і додаємо її разом з розпушувачем в отриману суміш.
Швидко замішуємо м’яке жирне тісто.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити дно промасленим пергаментом. Отримане тісто руками розподіляємо у формі по дну і робимо бортики по периметру.
Готуємо заливку: у миску викладаємо сметану, розбиваємо яйця.
Всипаємо цукор і борошно.
Гарненько збиваємо вінчиком до повної однорідності.
На основі з тіста розкладаємо малину. Це можуть бути і свіжі ягоди, і заморожені. В останньому випадку малині краще дати попередньо трохи підтанути і злити зайвий сік.
Заливаємо малину сметанною сумішшю. Нахиляємо форму у різні боки, щоб заливка рівномірно розійшлася по всій площі пирога.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно сорока – п’ятдесяти хвилин. Начинка повинна схопитися і перестати бути рідкою. Пиріг дістаємо з духовки. Даємо охолонути повністю.
Після повного охолодження пиріг звільняємо від форми і розрізаємо на порційні шматочки.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг на сметані Пиріг з малиною Пироги Тісто для заливного пирога на сметані