Історію цветаевского пирога знають багато. По суті, це смачна домашня випічка на основі пісочного тіста з начинкою з яблук у сметаною заливці. Цветаевский пиріг з малиною і сиром буде варіантом цього десерту. Малину краще використовувати свіжу, але можна і заморожену, а заливка робиться зі сметани та сиру. Такий пиріг подають до столу тільки охолодженим, адже в теплому стані, пиріг дуже м’який і не нарізається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Малина – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор – 20 гр.
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як приготувати цветаевский пиріг з малиною і сиром? У посуд для замісу тіста просійте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, насипте до неї розпушувач і перемішайте. Шматочок холодного вершкового масла поріжте, перекладіть до борошні і руками борошно з маслом перетріть в дрібну крихту.
В чашці одне яйце розітріть з цукром. Цю суміш перелийте до борошняної крихти і замісіть тісто. Тісто скачайте в колобок, загорніть в пакет і на 30 хвилин покладіть в холодильник або морозилку.
За цей час приготуйте начинку. Сир перетріть через сито або розімніть виделкою.
Потім до нього додайте сметану, розбийте одне яйце і насипте цукор звичайний і ванільний. За допомогою заглибного блендера або міксером ці інгредієнти добре перемішайте до однорідної консистенції.
Форму для випічки і бажано роз’ємну, намажте вершковим маслом. Охолоджене до цього часу тісто трохи розкачати качалкою і укладіть у форму, сформувавши по краю бортик висотою до 4 див.
Потім поверх тесту рівним шаром викладіть сирну заливку. На сир рівномірно розкладіть малину і ложкою її трохи занурте в заливку.
Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин. Спечений «Цветаевский» пиріг з малиною і сиром вийміть з форми і перед подачею до столу остудіть протягом 2-3 годин, так як теплий пиріг дуже м’який і нарізати на порційні шматочки важко.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги Тісто для пирога на заливного сметане