Простий спосіб зберегти ягоди з напоєм на довгий час, щоб у будь-який момент мати можливість насолодитися домашнім компотом.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Вода – 3,5 – 4 л.
- чорна Смородина – 330 гр.
- Суниця – 600 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Як приготувати узвар із суниць і чорної смородини на зиму? Перед тим, як почнете приготуванням компоту, обов’язково стерилізуйте посуд, в якому будете його закочувати. Способів зробити це існує величезна кількість виберіть найбільш зручний для вас. Потім, поки посуд остигає і сохне, займіться підготовкою ягід. Переберіть суницю, намагаючись залишати тільки цілі і міцні ягоди, обірвіть чашолистки і промийте плоди під проточною водою. Залиште їх обсихати в друшляку або на рушник.
Також вчиніть зі смородиною. Так як це ягода більш тендітна, краще промивайте її не в друшляку, а в тазику з водою, акуратно перемішуючи ягоди рукою. Так все сміття спливе на поверхню і його буде легко прибрати, а ягоди залишаться цілими.
Промиту смородину розподіліть по банкам з розрахунку 100 грам на обсяг тари 1,5-2 літри.
Зверху додайте приблизно по 150 грам суниці. Можете варіювати співвідношення в залежності від того, який смак у компоті ви хочете зробити переважаючим. Тільки враховуйте, що у смородини спочатку сік куди більш насичений, ніж у суниці.
закип’ятіть Воду і розлийте по банках. Прикрийте кришкою і залиште настоюватися на 10-15 хвилин.
після вказаного часу злийте рідину з банки в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сік до кипіння і варіть до повного розчинення цукру.
Залийте отриманий сироп назад в банки і щільно закрийте кришками або загорніть під ключ. Складіть банки дном вгору або складіть на бік, укутайте в плед або ковдру і залиште до повного охолодження, зазвичай це близько 10-12 годин.
Приємного апетиту!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Узвар із суниць Чорна смородина на зиму