Апетитний, густий, з насиченим кольором і смаком. Обов’язково заготуйте пару баночок такого ласощі на зиму! Воно стане гарним доповненням до чаю і обов’язково нагадає своїм ароматом про тепле літо!
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 100 мл
- Пектин – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати варення із черешні на зиму легко! Черешню промиваємо і видаляємо за допомогою шпильки кісточки.
Перекладаємо черешню в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 5 хв. Потім подрібнюємо ягоди блендером до однорідної маси.
Засипаємо цукор в каструлю і розмішуємо. Варимо масу до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, засипаємо пектин і проварюємо ще 10 хв. Пінку, яка утворюється на поверхні потрібно зняти.
Розливаємо готовий джем в стерилізовані банки і закатуємо.
Порада: Для того, щоб джем вийшов правильним, потрібно перевірити його готовність: просто нанесіть невелику кількість желе на тарілку, якщо він не розтікся, значить можна розливати в банки.
Приємного апетиту!
Варення з черешні Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму