Варення із соснових шишок не тільки смачне, але і дуже корисний. Для різноманітності його готують з додаванням ягід, цитрусових або горіхів. Сьогодні ми займемося приготуванням варення з додаванням ядер волоського горіха. З’їдаючи 1-2 чайних ложки такого варення в день з чашкою гарячого чаю, ви підвищуєте свій імунітет, запасаєтеся вітамінами і піднімаєте настрій!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Соснові шишки зелені – 1 кг
- Волоський горіх – 300 – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення із соснових шишок з волоськими горіхами. Для приготування варення нам знадобляться молоді зелені соснові шишки. Промиваємо під струменем проточної теплої води, видаляючи гілочки і плодоніжки.
Шишки викладаємо в каструлю, наливаємо воду і додаємо цукор. Перемішуємо і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуємо і знімаємо піну, що утворюється. Варимо варення на повільному вогні близько 1,5 годин.
В цей час ядра волоських горіхів промиваємо і сушимо на деку в духовій шафі при температурі 120 градусів 10-12 хвилин.
Після того, як варення проварилося 1,5 години, акуратно за допомогою шумівки виймаємо всі шишки, додаємо в сироп ядра волоських горіхів, перемішуємо, проварюємо 5-7 хвилин і знімаємо варення з вогню.
Готове гаряче варення з ядрами волоського горіха розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Баночки з варенням ставимо на сонячне місце і залишаємо на 3-4 доби. Варення стане більш густим. Після цього прибираємо його в темне місце на зберігання.
Варення із соснових шишек Варенье