Варення з чайної троянди дуже незвичайне і красиве. Ласощі має ніжний рожевий колір, ніжну текстуру пелюсток в сиропі. Під час збору сировини потрібно пам’ятати, що для заготівлі потрібні міцні, розкриті, але не розсипаються бутони, без подсохших ділянок. Пелюстки зручно зрізати ножицями прямо з квітки. Важливо знати, що в варення можна використовувати білу нижню частину пелюсток, так як вона гірчить. Тому зрізаємо пелюстки ножицями трохи подалі від підстави.
Інгредієнти: на .
- Пелюстки троянд – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 250 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення «п’ятихвилинка» з чайної троянди, для збору сировини вибираємо хорошої якості бутони, які вже розкрилися, але ще не встигли подвять.
Ножицями зрізаємо пелюстки трохи далі від їх підстави, щоб біла частина не потрапила в варення.
Зрізані пелюстки поміщаємо в миску і посипаємо їх лимонною кислотою.
мнемо Руками пелюстки разом з кристалами кислоти.
В посуд для варіння варення змішуємо воду і цукровий пісок у зазначеній кількості. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Після повного розчинення цукру всипаємо в киплячий сироп підготовлені пелюстки. Ретельно перемішуємо, щоб всі пелюстки занурилися в рідину.
Варимо п’ять хвилин з моменту закипання і знімаємо з плити. Даємо варенню охолонути і знову ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо знову п’ять хвилин. Повторюємо зазначену послідовність ще один раз.
Після третьої п’ятихвилинної варіння варення готове. У гарячому вигляді розливаємо його по чистим сухим баночках і герметично закорковуємо. Банкам з варенням даємо охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з пелюсток роз Варенье