Одного разу сусідка порекомендувала рецепт варення з абрикосів без варіння. Я вирішила спробувати, і тепер це улюблене варення в нашій родині. Щоб його приготувати, потрібно лише помити фрукти, витягти з них кісточки і кілька разів перемішати.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів без варіння? Першим ділом переберіть стиглі плоди абрикосів. Промийте фрукти під проточною прохолодною водою. Потім дайте їм просохнути, поклавши в друшляк, щоб зайва рідина скла.

З просохлих абрикосів вийміть кісточки. Перекладіть в глибоку миску.

Очищені від кісточок абрикоси розімніть товкачкою для пюре або заглибного блендера.

У склянку насипте необхідну кількість цукрового піску і висипте половину в подрібнену абрикосову масу. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник приблизно на 1 годину.

По закінченню часу дістаньте миску і висипте залишився цукровий пісок. Все добре перемішайте протягом п’яти хвилин і знову приберіть в холодильник.

Через годину дістаньте миску з варенням, ретельно перемішайте масу протягом п’яти хвилин. І знову приберіть його в холодильник.

Через пару годин знову дістаньте варення і ретельно перемішайте масу. Виконайте такі маніпуляції ще кілька разів, поки варення не стане густою консистенцією.

варення Розкладіть по заздалегідь стерилізованим баночках і закрийте чистими сухими кришками. Варення без варіння зберігайте в холодильнику.

Готове варення використовуйте для приготування різних десертів або просто намажте на свіжий хліб і насолоджуйтеся смакотою.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варенье Королівське варення з абрикосов