Джем являє собою желеподібне кондитерський виріб з рівномірно розподіленими в ньому плодами, ягодами, або їх частинами. На відміну від варення вихідний продукт не повинен залишатися цілим, а сироп повинен набувати консистенцію желе. Я пропоную приготувати варення з абрикосів на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вода – 0.5 склянки
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів на зиму? Помийте і обсушіть абрикоси. Абрикоси наріжте будь-яким способом, витягаючи з них кісточки. Абрикоси беріть м’які, щоб домогтися однорідної консистенції. У чашу мультиварки налийте необхідну кількість води.
Потім нарізані абрикоси викладіть в чашу мультиварки.
Засипте необхідною кількістю цукрового піску. Закрийте кришку мультиварки.
На панелі мультиварки виберіть режим «Гасіння», встановіть температуру 100 градусів. Час приготування – 30 хвилин.
Через 10-12 хвилин акуратно відкрийте кришку мультиварки, переконайтеся, що весь цукровий пісок розчинився, перемішуючи силіконової або дерев’яною лопаткою.
Ретельно зніміть піну, яка утворилася.
Продовжуйте варити ягоди з відкритою кришкою мультиварки, періодично знімаючи піну і помішуючи. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Перемішайте і додайте лимонний сік.
Ретельно перемішайте. Розкладіть джем по заздалегідь стерилізованим баночках, добре закрийте чистими сухими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Остиглий джем приберіть в темне прохолодне місце або холодильник. Джем виходить дуже смачним і до зими не вартий, тому готуйте його у великій кількості.
Приємного чаювання!
Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Джем з абрикосів без косточек Джеми