Ароматне варення з абрикосів з апельсинами і лимоном сподобається всім членам сім’ї. І зовсім не обов’язково чекати зими, щоб відкрити баночку ласощі і насолодитися ним за чашкою гарячого чаю. Це варення готуватися в три заходу, тому потрібно час на охолодження.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Абрикоси – 3 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2,5 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів з апельсинами і лимоном. Стиглі абрикоси переберіть від сміття і помийте, підгнилі плоди видаліть із загальної маси.
Викладіть їх у друшляк, щоб стекла рідина і плоди обсохнули.
Розділіть абрикоси навпіл, виймаючи кісточки.
Кісточки зберіть окремо в миску, до них повернемося пізніше.
Половини абрикосів складіть у таз для варіння, бажано, щоб він був з нержавійки або мідний, але можна і емальований.
Цитрусові добре вимийте за допомогою щітки, промокніть рушником, розрізати на часточки і перекрутіть на м’ясорубці.
Покладіть апельсиново-лимонну кашку до абрикосам, засипте цукор, струсніть посуд кілька разів, щоб цукор перемішався з фруктами, і залиште на 2 години, хай пустять сік.
Молотком розколіть кісточки абрикосів і дістаньте ядра. Сирі вони гіркуваті, але при варінні дадуть особливий смак.
Переставте таз на плиту і закип’ятіть варення, помішуючи періодами. Зменшіть вогонь, піну приберіть на блюдце, її закочувати не бажано. Якщо хочете отримати густе варення – варіть 15-20 хвилин, якщо рідке і світле – 5-10 вистачить.
Вимкніть вогонь і залиште варення на 8 годин настоятися. Після – поставте на малий вогонь, поваріть після закипання, як і в перший раз стільки – якого результату хочете досягти. І знову поставте варення постояти на 8 годин (та не менше, ніж до повного охолодження).
В третій раз ставте варення варитися і підготуйте банки. Вимийте їх з содою і просушіть в каструлі, поклавши на дно рушник і налив 1 см води або в духовці.
Коли варення закипить, додайте в нього ядра, перемішайте і поваріть 5-15 хвилин. Перевірте готовність варення, наливши його на дно блюдця і провівши ложкою посередині. Смужка не повинна розпливатися.
Гаряче варення розкладіть в банки і закупорьте. Укутайте їх до абсолютного остигання рушником, а після зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення з лимоном і апельсином Абрикосове варення часточками на зиму Варення