Абрикосове варення з горіхами – це справжній делікатес. Абрикоси в варення – ніжні та ароматні, горіхи проварені в сиропі і набувають незвичайну щільну текстуру. Таке десерт в баночці підніме настрій холодною зимою і дорослим, і дітям.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Волоський горіх – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів з горіхами? Абрикоси промиваємо, дефектні плоди викидаємо. Даємо промитим абрикосам обсохнути. Волоські горіхи очистити, перебираємо від можливого сміття.

Абрикос розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Таким чином поступаємо з усіма плодами.

Поміщаємо підготовлені абрикоси в таз або широку каструлю і засипаємо їх цукром.

Перемішуємо абрикоси з цукром і залишаємо на кілька годин, щоб плоди пустили сік.

Абрикоси ставимо на плиту і доводимо до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор не пригорів. Варимо протягом 10-15 хвилин. Знімаємо з плити і даємо варенню постояти кілька годин. Після цього знову повторюємо процедуру ще два рази: варимо 10-15 хвилин і вимикаємо. Даємо охолонути і настоятися кілька годин.

Завдяки повторюваної короткочасної варінні плоди не розварюються, а залишаються цілими.

Готуємо волоські горіхи: великі шматки ламаємо на шматочки дрібніші, але занадто сильно подрібнювати не варто.

В останній, четвертий раз доводимо до кипіння варення і занурюємо в нього волоські горіхи. Разом з горіхами варимо варення протягом 20 хвилин.

Гаряче варення розкладаємо про попередньо простерилизованным банкам. Закриваємо простерилизованным кришками. Даємо охолонути і прибираємо в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з волоськими горіхами