Абрикосове варення з горіхами – це справжній делікатес. Абрикоси в варення – ніжні та ароматні, горіхи проварені в сиропі і набувають незвичайну щільну текстуру. Таке десерт в баночці підніме настрій холодною зимою і дорослим, і дітям.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Волоський горіх – 300 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів з горіхами? Абрикоси промиваємо, дефектні плоди викидаємо. Даємо промитим абрикосам обсохнути. Волоські горіхи очистити, перебираємо від можливого сміття.
Абрикос розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Таким чином поступаємо з усіма плодами.
Поміщаємо підготовлені абрикоси в таз або широку каструлю і засипаємо їх цукром.
Перемішуємо абрикоси з цукром і залишаємо на кілька годин, щоб плоди пустили сік.
Абрикоси ставимо на плиту і доводимо до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор не пригорів. Варимо протягом 10-15 хвилин. Знімаємо з плити і даємо варенню постояти кілька годин. Після цього знову повторюємо процедуру ще два рази: варимо 10-15 хвилин і вимикаємо. Даємо охолонути і настоятися кілька годин.
Завдяки повторюваної короткочасної варінні плоди не розварюються, а залишаються цілими.
Готуємо волоські горіхи: великі шматки ламаємо на шматочки дрібніші, але занадто сильно подрібнювати не варто.
В останній, четвертий раз доводимо до кипіння варення і занурюємо в нього волоські горіхи. Разом з горіхами варимо варення протягом 20 хвилин.
Гаряче варення розкладаємо про попередньо простерилизованным банкам. Закриваємо простерилизованным кришками. Даємо охолонути і прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з волоськими горіхами