Фруктове варення з абрикосів виходить ароматним і смачним. Додавання лимона надає ласощів приємну кислинку. Подавайте солодощі до чаю на сімейний сніданок.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Абрикоси – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Бадьян – 2 зірки
- Кориця – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів з лимоном. Абрикоси вибираємо свіжі і стиглі. Заливаємо холодною водою на пару хвилин, потім промиваємо.
Розрізаємо абрикоси на часточки, видаляємо кісточки.
Цукор висипаємо в каструлю. Вичавлюємо повністю сік з лимона цукор. Додаємо 50 мл води.
Додаємо зірочки бадьяна, паличку кориці і ставимо каструлю на вогонь. Варимо до повного розчинення цукру й утворення сиропу.
До сиропу додаємо шматочки абрикоса і продовжуємо варити на середньому вогні.
Варимо фрукти 20 хвилин. Постійно помішуємо, щоб варення не пригоріло.
Коли фрукти стануть прозорими, перетираємо їх через сито і знову відправляємо до каструлю.
Варимо ще близько 10 хвилин.
Розливаємо варення в стерилізовані банки. Частина наливаємо у тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів