Ласощі виходить густе і солодкий з кислинкою і пряними нотками кориці і бадьяну. Його можна подавати до чаю, намазувати на хліб або використовувати при приготуванні тортів і начинки для пиріжків.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Абрикоси (стиглі) – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 50 мл
- Бадьян – 2 – 3 зірки
- Кориця – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з лимоном? Стиглі фрукти переберіть від сміття, плоди повинні бути без дефектів і гнилі. Покладіть їх у миску з холодною водою, після добре промийте і перекладіть в сито, щоб стекла рідина.
абрикоси Розріжте навпіл і видаліть кісточки.
В каструлю або таз, в якому будете варити джем, висипте цукор. Видавіть сік лимона, можна це зробити через сито, щоб не допустити потрапляння кісточок.
Додайте в ємність воду, зірки бадьяна і корицю. Ставте на малий вогонь і поваріть сироп до абсолютного розчинення цукру, періодично помішуючи.
Після розчинення цукру, в гарячу рідину покладіть шматочки абрикос.
Перемішайте і закип’ятіть, після чого зробіть вогонь знову повільним. Знімайте пінку і помішуйте періодично і готуйте 20 хвилин.
Коли плоди стануть м’якими і напівпрозорими, зніміть каструлю з плити, бадьян і корицю покладіть назад в каструлю і перетріть всю масу через сито.
Поставте пюрированную масу на вогонь і після закипання поваріть ще 10 хвилин на малому вогні.
Банки вимийте з содою і просушіть в духовці. Перекладіть гарячий ароматний джем в банки і закрийте чистими прокип’яченими кришками або пергаментним папером. Джем за міру охолодження буде ставати все більш густим і ароматним.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів без кісточок Джем з абрикосов Джеми