Очищені абрикоси засипають цукром і залишають на 8-12 годин. В цей час ядерця замочуються в окропі і з них знімається шкірка. Варення вариться в три підходу і на останньому до нього додаються ядра. Все розкладається по банкам і щільно закручується кришкою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Ядерця абрикосів – 1 жменя
Процес приготування:
Готувати варення з абрикосів з ядерцями 5-хвилинка на зиму просто! Абрикоси ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.
Беремо глибоку каструлю і викладаємо в неї шарами фрукти з цукром, чергуючи їх.
Даємо так постояти від 8 до 12 годин, щоб абрикоси пустили сік.
Розколює шкаралупу кісточок і виймаємо з неї ядра.
Кип’ятимо трохи води і опускаємо в неї ядерця. Даємо їм побути там 2-3 хвилини, після чого знімаємо з них шкірку.
Каструлю з абрикосами ставимо на плиту і доводимо до кипіння, обережно помішуючи. Після закипання знімаємо піну, яка утворилася і варимо 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо масі повністю охолонути. Повторюємо цей крок ще двічі. На третій раз додаємо до абрикосам очищений ядра і доводимо все до кипіння. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню.
Банки заздалегідь ретельно миємо і стерилізуємо зручним способом. Перекладаємо в них гаряче варення.
Щільно закриваємо банки кришками і залишаємо до повного охолодження. Ставимо готове варення в придатне для зберігання місце і використовуємо для приготування різних страв або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!
Варення Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка