Абрикосовий джем з ядрами з кісточок плодів виходить насиченого золотистого кольору, має солодкий смак з ледь відчутною кислинкою. Ядерця приємно похрустують на зубах.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Ядерця абрикосів – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів з ядерцями. Абрикоси перебрати і помити, бажано вибрати міцні, не перезрілі, але досить запашні. Ретельно плоди промити, обсушити в друшляку. Розібрати абрикоси на половинки, кісточки викласти в тарілку окремо. Взяти глибоку каструлю, викласти в неї абрикоси, пересипати їх цукром. Залишити абрикоси з цукром в холодильнику на 3-4 години, щоб вони пустили сік.
Абрикосові кісточки потрібно все розколоти, витягнути з них ядерця. Їх обов’язково потрібно спробувати, оскільки вони можуть гірчити. Такі серцевини не підійдуть, вони можуть зіпсувати смак варення. У ядерець повинен бути солодкуватий смак. Погані ядра можна замінити мигдалем в такій же кількості.
Каструлю з абрикосами відправити на середній вогонь і перемішати.
Коли цукрові кристали повністю розійдуться в соку (близько 15 хв.), кинути в каструлю очищені ядра. Зняти варення з вогню, повністю остудити. Далі поставити варення варитися ще на 10 хв. простерилізувати Банки разом з кришками. Джем розлити по скляній тарі гарячим, закатати. Остудити в перевернутому вигляді і прибрати в холодне місце на зберігання.
Подавати ласощі з сиром, батоном або інший солодкою випічкою.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів з ядерцями Джем з абрикосів з кісточками Джеми