Очищені абрикоси поміщаються в каструлю і засипаються сумішшю з желатину і цукру. Після того як вони пустять сік, каструля ставиться на вогонь і варення вариться на повільному вогні протягом 5-6 хвилин.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Желатин швидкорозчинний – 15 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з абрикосів з желатином без кісточок просто! Абрикоси ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо на дві половини. Видаляємо кісточку і перекладаємо фрукти в глибоку каструлю.
В окрему ємність насипаємо швидкорозчинний желатин, цукровий пісок і змішуємо їх разом.
Рівномірно засипаємо сумішшю половинки абрикосів і даємо їм так постояти протягом 2-3 годин, щоб вони пустили сік.
Через деякий час ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще близько 5-6 хвилин.
Банки попередньо добре миємо з содою і стерилізуємо зручним способом. Перекладаємо в них гаряче варення, щільно закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Тепер можемо ставити банки в придатне для зберігання місце. Варення повинно вийде дуже смачним, і воно ідеально підійде для приготування різного виду випічки. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів з желатином Варення з абрикосів на зиму Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок