Варення з аґрусу виходить ніжним і в міру солодким. Його можна додавати у випічку або каші. Таке ароматне ласощі послужить відмінним доповненням для вашого сніданку або перекусу.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Агрус зелений – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Листя вишні – 5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з агрусу на зиму. Зелений аґрус перебираємо і промиваємо. Потім кожну ягоду проколюємо зубочисткою.
Ягоди заливаємо холодною водою і прибираємо їх в холодильник на 15-20 хвилин.
В окрему ємність висипаємо половину цукру і заливаємо його водою. Знадобиться 100 мл Гріємо на плиті кілька хвилин до отримання сиропу.
Ягоди дістаємо з холодильника, засипаємо їх сиропом і додаємо листочки вишні.
Варимо ягоди з сиропом до кипіння, а потім ще 7 хвилин на повільному вогні. Додаємо цукор, що залишився, помішуємо варення і тримаємо на плиті ще 20-30 хвилин.
Варення з аґрусу готово! Можна розливати по банках і пригощати домашніх. Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу