Варення з аґрусу виходить ніжним і в міру солодким. Його можна додавати у випічку або каші. Таке ароматне ласощі послужить відмінним доповненням для вашого сніданку або перекусу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Агрус зелений – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Листя вишні – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з агрусу на зиму. Зелений аґрус перебираємо і промиваємо. Потім кожну ягоду проколюємо зубочисткою.

Ягоди заливаємо холодною водою і прибираємо їх в холодильник на 15-20 хвилин.

В окрему ємність висипаємо половину цукру і заливаємо його водою. Знадобиться 100 мл Гріємо на плиті кілька хвилин до отримання сиропу.

Ягоди дістаємо з холодильника, засипаємо їх сиропом і додаємо листочки вишні.

Варимо ягоди з сиропом до кипіння, а потім ще 7 хвилин на повільному вогні. Додаємо цукор, що залишився, помішуємо варення і тримаємо на плиті ще 20-30 хвилин.

Варення з аґрусу готово! Можна розливати по банках і пригощати домашніх. Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу