Пропонуємо рецепт корисного варення з ягід аґрусу з лимоном, приготування якого не потребує великої кількості зусиль і часу. Таке варення ще можна назвати сирим, адже термічної обробки воно теж не вимагає. За рахунок вмісту великої кількості цукру така заготовка добре зберігається, а ягідний натуральний пектин відповідає за густу консистенцію.
Інгредієнти: на 1 л.
- Агрус – 1 кг
- Лимон – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з агрусу з лимоном. Готуємо агрус для варення. Для цього ягоди ретельно миємо проточною водою, видаляємо всі дефектні плоди.
Після промивання розкладаємо ягоди на рушник або відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини повністю.
З допомогою маленьких ножиць позбавляємося від «хвостиків» ягід з обох сторін.
Лимони промиваємо гарячою водою, заливаємо окропом на одну хвилину. Зливаємо воду і розрізаємо цитруси на кружечки. Витягуємо всі кісточки.
З допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо ягоди агрусу разом з порізаними лимонами в однорідну масу.
Всипаємо в ягідну масу весь цукор відразу і перемішуємо дерев’яною чистою ложкою або лопаткою.
Ємність з варенням накрити чистим рушником і залишити на кілька годин, щоб цукор міг повністю розчинитися. Консистенція варення виходить середньої густоти, напівпрозора.
через кілька годин, коли цукор розчиниться, розливаємо отримане варення з попередньо простерилизованным банкам і щільно закриваємо простерилизованными кришками. Прибираємо для зберігання в холодильник.
Через кілька днів варення загусне і стане трохи щільніше, ніж було при приготуванні.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Агрус протерту з цукром Варення Варення з аґрусу через м'ясорубку Царський (смарагдове) варення з аґрусу